Voeding en beweging

De voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek biedt een houvast om gezonde keuzes te maken op vlak van voeding. Gezond eten en milieuverantwoorde voeding gaan hand in hand, maar het is niet altijd even makkelijk om de juiste keuzes te maken of zo lijkt het toch soms. Aan de hand van de voedingsdriehoek kan je bewust eten op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier. Het is dus niet enkel goed voor jezelf maar ook voor de planeet!

Wil je meer informatie over gezonde voeding, tips om betaalbaar én gezond te koken? Of ben je op zoek naar recepten bij de voedingsdriehoek? Neem dan een kijkje op de website van Gezond Leven-Voeding

Beweging

Voldoende bewegen en het stilzitten beperken zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid. Daarnaast heeft beweging een positieve invloed op je mentaal welzijn, een gezond gewicht en je nachtrust.

Voldoende bewegen is heel belangrijk op alle leeftijden, lees via onderstaande website waarom bewegen gezond is en te lang zitten dit niet is. 

Gezond Leven-Beweging

Met de bewegingsdriehoek kan je nagaan of je voldoende afwisselt in type beweging om een gezonde levensstijl aan te houden. We geven je hierbij graag 8 tips mee bij de bewegingsdriehoek.