#samen voor een beter internet! Afspraak op 8 februari 2022 voor de Safer Internet Day

Gepubliceerd op vrijdag 4 feb 2022 om 15:30
In 2004 werd Safer Internet Day in het leven geroepen door de Europese Commissie om het internet net dat beetje veiliger te maken. Intussen zetten wereldwijd meer dan 110 landen zich in op deze dag.

Wat is de Safer Internet Day?

Safer Internet Day is een wereldwijd evenement om van het internet een leuke, creatieve en veilige plek te maken voor iedereen, vooral voor jongeren.
 
Jongeren, ouders, leerkrachten, facilitators en opvoeders krijgen verschillende instrumenten en acties aangeboden om een veilig, verantwoord en positief gebruik van het internet door jongeren te stimuleren. Je kan ook je eigen activiteit creĆ«ren en deze op de site registreren.
 
Op de website van Safer Internet Day vind je ook educatief materiaal over actuele onderwerpen in verband met het internet: fake news, complottheorieĆ«n, cyberpesten, wat te doen online.
 

Het doel van Safer Internet Day is eenvoudig: opkomende online problemen onder de aandacht brengen en veilig gebruik van digitale technologie promoten, voornamelijk bij kinderen en jongeren.

Alle info, tools en activiteiten vind je op https://saferinternetday.be/nl