Over ons

In een Huis van het Kind kunnen ouders, kinderen én jongeren (t.e.m. 24 jaar) terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een centraal infopunt en ontmoetingsplek met het oog op hulpverlening en opvoedingsondersteuning. Wij hopen dat je met deze website sneller je weg vindt naar de juiste info en het bestaande aanbod in de buurt.

Samenwerkingsverband in Duffel

Het Huis van het Kind Duffel is een samenwerkingsverband, waarbinnen verschillende (lokale) organisaties samen zorgen voor een multidisciplinair, geïntegreerd en afgestemd aanbod ter ondersteuning van (aanstaande) gezinnen met kinderen en ook jongeren. De partners zijn (lokale) spelers die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning en veel meer.

Krachten bundelen voor een betere dienstverlening

De Huizen van het Kind zijn er om de (lokale) krachten nog meer te bundelen om zo gezinnen nog beter te ondersteunen. Dat betekent dat we in of via het Huis van het Kind verschillende levensdomeinen die met opvoeden en opgroeien te maken hebben verbinden. Dit gaat zeer breed, want zowat alles heeft impact op het opgroeien en opvoeden van kinderen. Dit betekent overigens niet dat alle lokale spelers een grote rol spelen in een Huis van het Kind, maar wel dat deze spelers openstaan voor samenwerking met het Huis, zodat gezinnen ondersteund kunnen worden op verschillende levensdomeinen.  

Huis van het Kind in elke gemeente

Het concept ‘Huis van het Kind’ is op Vlaams niveau uitgedacht en wordt dan ook vanuit de Vlaamse Overheid meer en meer beschouwd als de spil van het lokaal sociaal beleid en het lokaal gezinsbeleid. In elke gemeente of stad wordt een Huis van het Kind opgericht, al dan niet intergemeentelijk.

Contact & openingsuren

Huis van het Kind Duffel

Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 13:30 tot 15:30
Alle openingsuren Huis van het Kind Duffel