Kind en Gezin

Kind en Gezin ondersteunt jou van bij de zwangerschap tot je kindje 3 jaar is. Je kan er terecht met al je vragen over de (op)voeding, verzorging en ontwikkeling van je kind. Dit kan tijdens de consultaties, huisbezoeken of andere contactmomenten.

Het team van Kind en Gezin maakt tijd om te luisteren naar jouw behoeften en verwachtingen. Samen met jou zoekt het uit hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en na de geboorte.

Consultatiebureau

Ouders met kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen na afspraak in een consultatiebureau terecht voor gratis preventieve zorg op maat:

  • medisch onderzoek
  • vaccinaties van je kind
  • opvolging van de evolutie in gewicht en groei
  • opvolging van de ontwikkeling (motoriek en taal)
  • oog- en gehooronderzoek

De arts onderzoekt je kindje en beantwoordt je vragen. De vrijwilligers van het consultatiebureau zorgen voor een warm onthaal en helpen je met al je bezorgdheden. Daarnaast word je begeleid door de verpleegkundige (en eventueel gezinsondersteuner) via huisbezoeken.

Tijdens een eerste contact bekijk je samen aan welke noden het aanbod van Kind en Gezin kan tegemoet komen. 
Ouders krijgen er praktisch en professioneel advies op psychosociaal of pedagogisch vlak over voeding, ouderschap, opvoeding, maatschappelijke participatie, het Groeipakket,…
Elk consultatiebureau biedt extra aandacht aan kwetsbare gezinnen, prematuriteit, … 

Extra informatie

Consultatiebureau Duffel
Kwakkelenberg 1-3
2570 Duffel
078 150 100 (Kind en Gezin-Lijn) elke werkdag van 8 tot 20 u.
neteland@opgroeien.be