De Vlaamse Week tegen Pesten 2022

Gepubliceerd op vrijdag 18 feb 2022 om 08:45
Van 18 tot 25 februari 2022 organiseert het netwerk ‘Kies Kleur tegen Pesten’ opnieuw de week tegen pesten. De Week wil een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Kies kleur tegen pesten

Het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten is een partnerorganisatie die een aantal verenigingen samenbrengt voor overleg rond preventie en aanpak van pesten op school. Jaarlijks organiseert dit netwerk de Vlaamse Week tegen Pesten. Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties zoals o.a. de gekende STIP IT!-actie.

“Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!”

Tijdens de 17de Vlaamse Week tegen Pesten richt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de blik op het omgaan met gelijkenissen en verschillen. We weten allemaal dat iedereen anders is. We weten ook allemaal dat je jezelf moet kunnen zijn om gelukkig te zijn. En toch is anders zijn een risico … Daarom werd dit jaar gekozen voor het thema "Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!".

Meer info over Kies kleur tegen pesten en De Week vind je HIER

STIP IT: Ketnet, MNM, Radio 2

Al sinds 2012 voert de kinderzender Ketnet in de maand februari campagne tegen pesten. Het symbool waarmee ze dat doen: 4 stippen op je hand.

STIP staat letterlijk voor "Samen Tegen Iemand Pesten". Elke stip heeft ook een specifieke betekenis:

CAMILLE zingt het campagnelied, "Diamant". Ketnet werkt voor STIP IT voor het eerst samen met MNM en Radio 2, omdat niet enkel kinderen en jongeren, maar ook volwassenen het slachtoffer kunnen worden van pestgedrag. 

Ontdek de actiesnieuwe boegbeelden en alle verhalen bij Ketnet Radio 2 en MNM