JAC

De JAC'er in Duffel

Sarah Massart is de hulpverlener van het JAC die gedurende één jaar naar Duffel komt om jongeren een luisterend oor of helpende hand te bieden voor al hun vragen. Zit je met iets? Blijf er niet mee rondlopen. Sarah kan je helpen om samen op zoek te gaan naar antwoorden op begeleiding op maat via doorverwijzing naar gespecialiseerde organisaties of collega's.

Waar kan je Sarah vinden?

Elke dinsdagnamiddag tussen 14.30 u. en 16.15 u. kan je zonder afspraak langsgaan in De Reiger (G. Van der Lindenlaan 24). 

Tussen 12 u. en 14 u. is Sarah beschikbaar op afspraak. Je kan er dan wel voor kiezen om de afspraak op een andere locatie te laten doorgaan (bijvoorbeeld op school) of in De Reiger.

Hoe maak je een afspraak met Sarah?

Sarah kan steeds gecontacteerd worden via WhatsApp, SMS en telefoon op het nummer 0492 14 37 26 of via mail sarah.massart@cawboommechelenlier.be.

Deze samenwerking is mogelijk dankzij projectsubsidies van de Vlaamse overheid voor het versterken van mentaal welzijn van kinderen en jongeren. Samen met de Duffelse Jeugdraad werd het project #nogefkes opgezet om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is het JAC?

Het Jongerenaanbod van het CAW (JAC) is een plek waar je terecht kan als jongere tussen 12 en 25 jaar met allerlei vragen of problemen rond verschillende thema's, zoals:

  • Administratie en geld
  • Gezondheid
  • Je goed voelen 
  • Migratie
  • Op eigen benen
  • School en vrije tijd
  • Seks en relaties
  • Vrienden en familie
  • Wonen

Je kan gewoon binnenstappen met je vraag maar je kan ook mailen, bellen of chatten met medewerkers van het JAC en kan er steeds voor kiezen om dit anoniem te doen. Je kiest zelf of je hulp wil en op welke manier, deze hulp is altijd gratis. Tenslotte kan je ook terecht bij het JAC wanneer je opvang zoekt tegen een dagprijs. 

Je vindt ook een JAC op volgende adressen:

In Mechelen: Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen.
In Lier: Paradeplein 2, 2500 Lier.
In Duffel: G. Van der Lindenlaan 24, 2570 Duffel.

Meer info op de website

Een app die jongeren helpt op eigen benen staan

Het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) ontwikkelde een app met alle vragen rond wonen die via het JAC binnenkwamen. Hier vind je de antwoorden op die vragen en veel meer om de overgang om alleen te gaan wonen vlotter te laten verlopen. Ben jij ook van plan om alleen te gaan wonen of ben je op zoek naar wat meer informatie hierover? 

Meer info over de app