Welkom op de Boekstart-dag!

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2023 om 14:04
Op zaterdag 20 mei doet Bibliotheek Duffel mee aan de Vlaamse Boekstart-dag.

Wat is Boekstart?

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

Bovendien wordt niet alleen hun luistervaardigheid en concentratievermogen gestimuleerd, ook hun sociaal-emotionele ontplooiing krijgt een duwtje. En ze ontdekken meteen hoe leuk lezen is.

Boekstart-dag

Tijdens de Boekstart-dag staat onze Duffelse bibliotheek in het teken van jonge gezinnen met kinderen van 0–2,5 jaar en wordt babyproof gemaakt. Zo wordt de jeugdhoek extra knus ingericht en zal er een minizwembadje vol knisper- en babyboekjes staan. In de hal is er bovendien voldoende ruimte voor buggy's, er wordt een borstvoedingshoekje voorzien en in de toiletten hangt een verzorgingstafel om luiers te verversen. Dit maakt dat je zonder zorgen met je allerkleinste spruit de fascinerende wereld van boeken kan komen ontdekken en samen geniet van pure 'quality time'!

  • Wanneer? Zaterdag 20 mei van 9.30 tot 12.30 u.
  • Waar? Bibliotheek Duffel - Onze-Lieve-Vrouwlaan 1, 2570 Duffel

Boekstart-pakket

Wist je trouwens dat Duffel een 'Boekstart-gemeente' is? Daarom krijgt elke kersverse ouder via Kind & Gezin en de Openbare Bibliotheek Duffel op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket om samen met je kind te beleven.

Het babypakket ontvang je op het consultatiebureau van Kind & Gezin op het moment dat je baby 6 maanden oud is. Daarin zit een zacht knisperboekje en een groeimeter.

Bij de controle op 15 maanden krijg je een bon voor het peuterpakket, bestaande uit een kleurrijke draagtas met twee peuterboekjes, dat je in de openbare bibliotheek kan ophalen.